Kecel 6237, Május 1. tér

+36–78–422–910, +36–30-967–6978

#

1. modul – MODERN MEZŐGAZDASÁGI TECHNOLÓGIÁK - SEGÍTSÉG minden tevékenységnél - IDŐJÁRÁSFIGYELÉS

Mikor kell vetni? Mikor és mennyit kell öntözni? Mikor és mennyit kell permetezni? Mikor szükséges védeni a terményeket a fagytól?

#

1. modul – MODERN MEZŐGAZDASÁGI TECHNOLÓGIÁK - BELÉPÉS A FIELDCLIMATE (iMETOS®) FELÜLETÉRE

Az iMETOS® döntéstámogató rendszerek már 5 kontinensen jelen vannak.

#

1. modul – MODERN MEZŐGAZDASÁGI TECHNOLÓGIÁK - GPS technológia és a mezőgazdaság

A GPS (Global Positioning System) egy helymeghatározó rendszer, amellyel 3 DIMENZIÓS helymeghatározást, időmérést és sebességmérést végezhetünk földön, vízen vagy levegőben.

#

1. modul – MODERN MEZŐGAZDASÁGI TECHNOLÓGIÁK - Gazdaszoftver

Gazdálkodát támogató szoftverek

#

1. modul – MODERN MEZŐGAZDASÁGI TECHNOLÓGIÁK - Drónok

A DRÓNOK MINT MUNKAGÉPEK

#

1. modul – MODERN MEZŐGAZDASÁGI TECHNOLÓGIÁK - MobiLab

HELYSZÍNI TALAJMINTA-ELEMZÉS AZ IMETOS® MOBILAB-BAL

#

2. modul – NÖVÉNYHÁZAK MŰKÖDTETÉSE - Növényházak

HŐSZIGETELT, ALAGÚT RENDSZERŰ FÓLIASÁTRAK

#

2. modul – NÖVÉNYHÁZAK MŰKÖDTETÉSE - Zárt termesztés technológia

NÖVEKVŐ NÉPESSÉG PROBLÉMÁJA

#

2. modul – NÖVÉNYHÁZAK MŰKÖDTETÉSE - Megújuló energiafelhasználás a növényházaknál

Mi számít megújuló energiaforrásnak?

#

2. modul – NÖVÉNYHÁZAK MŰKÖDTETÉSE - Növényházak fűtése és hűtése

Fóliaházak és üvegházak fűtése, hűtése és párátlanítása

#

2. modul – NÖVÉNYHÁZAK MŰKÖDTETÉSE - HACCP zárt rendszerű növénytermesztés esetén

A HACCP rendszer lényege, bevezetése zárt rendszerű növénytermesztés esetén

#

2. modul – NÖVÉNYHÁZAK MŰKÖDTETÉSE - Veszélyek a zárt rendszerű üzemben

HACCP alapjai

#

3. modul – ÉLELMISZERFELDOLGOZÓ TECHNIKÁK - Élelmiszerek minősége és biztonsága

Általánosan megfogalmazott elvek az élelmiszerek minőségégével és a biztonságával kapcsolatban az Európai Unióban

#

3. modul – ÉLELMISZERFELDOLGOZÓ TECHNIKÁK - Veszélyek elhárítása

HACCP TERV technológiai veszélyelemzése és azok csökkentésére irányuló tevékenységek

#

3. modul – ÉLELMISZERFELDOLGOZÓ TECHNIKÁK - HACCP oktatás

A HACCP rendszer dokumentációja, oktatása, rendkívüli intézkedések

#

3. modul – ÉLELMISZERFELDOLGOZÓ TECHNIKÁK - Minőségi rendszerek

Mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek minőségbiztosítási rendszerei: HACCP, GAP, GMP, GHP jelentése

#

3. modul – ÉLELMISZERFELDOLGOZÓ TECHNIKÁK - Gyümölcsfeldolgozás

#

3. modul – ÉLELMISZERFELDOLGOZÓ TECHNIKÁK - Csomagolás

A CSOMAGOLÁS MINT ÉRTÉKNÖVELŐ ESZKÖZ

#

4. modul – VÁLLALKOZÁSI ÉS MARKETING ISMERETEK - Minőségügy 1.

#

4. modul – VÁLLALKOZÁSI ÉS MARKETING ISMERETEK - Minőségügy 2.

#

4. modul – VÁLLALKOZÁSI ÉS MARKETING ISMERETEK - Námesztovszki Zsolt - teszt

#

5. modul - FENNTARTHATÓSÁG - Megújuló energiák hasznosítása - Biomassza 04.06.2020